Booking.com
Booking.com

A legszebb luxusvonatok a nagyvilágban

nagyvilágutazásluxusvonat  Admin   2017.05.04

Álomutazás egy luxusvonaton, gondolom sokak számára egy álom. Itt nem a végállomás az igazi cél, hanem a felhőtlen vonatozás luxuskörülmények között...

Fantasztikus élményben lehet része annak, aki felszáll egy luxusvonatra. Tökéletes időtöltés egy ilyen utazás, ahol nem a végállomás az igazi cél, hanem maga az utazás. Luxuskörülmények között utazni, és az első osztályú kiszolgálást élvezni több napon keresztül. Hasonló élményben a luxushajó utasainak lehet része.
Ebben az írásban sorra vesszük, hogy melyek a legizgalmasabb és legszebb luxusvonatok a nagyvilágban...

1. Golden Eagle - Transzszibériai vasútvonal


Ez a vonat teszi meg a legnagyobb távolságot (10.555 km), Moszkvából indul és Vlagyivosztok a célállomás. Európa egy részén, majd Ázsiában folytatódik a vonatozás.
Útközben lehetőség nyílik az utasok számára a táj szépségének megtekintésén kívül, a Bajkál-tóban jég horgászni, vagy Suzdalban trojkázni, egy igazi mongol ebédet elkölteni egy jurtában...

Golden Eagle  - Transzszibériai vasútvonal
Golden Eagle  - Transzszibériai vasútvonal

2. Royal Scotsman


A luxusvonaton összesen 36 személy részére van hely, de azok akik, akik megveszik a jegyet, igazi luxusra számíthatnak. A kocsik a 20-as évek stílusát idézik, fényűző berendezéssel és ötcsillagos miliővel. Kettő, öt, vagy hét napig tartó körútra lehet befizetni a vonatra.

Royal Scotsman
Royal Scotsman

3. Venice Simplon-Orient-Express (VSOE)


Márciustól novemberig közlekedik ez a privát luxuvonat és nyolc célállomás közül lehet válogatni: London, Párizs, Róma, Velence, Bécs, Prága, Budapest, Bukarest, Isztanbul, Drezda, Krakkó, Koppenhága és Stockholm. Ez a legendás Orient expressz mai megfelelője. 1982 májusában indult újra vonat, aminek a kocsijai az 1920-30-as évekből valóak, korhűen felújítva. Így, tehát a fényűzés és a nosztalgia garantált.

Venice Simplon-Orient-Express
Venice Simplon-Orient-Express
Venice Simplon-Orient-Express

4. Maharadzsa Express


A Maharadzsa Express 8 napig tartó útján India legszebb részeit látogathatjuk meg, például a Taj Mahalhoz, a Khajuraho templomokhoz, Ranthambore vadvilági élőhelyeihez, a Fatehpur Sikrihez (Akbar császár által építtetett palota) és Varanasiba (India egyik legszentebb városa). A vonathoz 24 kocsi csatlakozik, amiben lakosztályok, étterem, bár és társalgó is tartozik. A gyönyörűen és részletgazdagon berendezett vagonok az egykori maharadzsák luxusát és gazdagságát adják vissza.

Maharadzsa Express
Maharadzsa Express
Maharadzsa Express
Hirdetés

5. Ghan


Ezzel a vonattal 2979 kilométert tehetünk meg, 52 óra alatt. A The Ghan Ausztrália egyik legfontosabb vasútvonala, amely az észak-dél összeköttetést biztosítja. Adelaide és Darwin között közlekedik és útközben megcsodálhatjuk a vadon élő állatokat és sivatagi, trópusi tájat.

Ghan
Ghan

6. Eastern & Oriental Express


Ázsiában kölekedik ez a luxusvonat, Szingapúr és Bangkok között. Csillogó zöld kocsik, ötcsillagos konyha, kabinokban cseresznyefa berakások és 24 órás komornyik szolgálat: elegáns módja annak, hogy megnézzük a dzsungelt, rizs rizsföldeket és a lassú, barna folyókat Malajziában és Thaiföldön. A négynapos luxusút alatt a vonat megáll Cameron Highlands és Huay Yang állomásokon is, ahol megnézhetjük a látnivalókat egy-egy kirándulás keretében.

Eastern & Oriental Express
Eastern & Oriental Express

7. Glacier Express, Svájc


A Glacier Express talán a leglassabb expresszvonat a világon. A magas hegyek között, a kanyargós pályán nem lehet száguldozni. Zermattből lehet vele eljutni St. Moritzba vagy Davos Platzba, Svájc leghíresebb vasútvonalán. A luxusvonattal 7 órát utazhatunk, miközben közel 300 hídon és több, mint 90 alagúton halad keresztül. Meredek völgyek, mély szakadékok és szárnyaló csúcsok mellett és között teszi meg az utat.

Glacier Express
Glacier Express

8. Siki-Sima Express


A Siki-Sima Japán legújabb luxusvonata, ami 2017 májusában indul útjára, és minden évszakban más-más útvonalon közlekedik. Elsősorban Japán keleti részein fogja szállítani az utasokat. Az első körútját Tokió-Juzava-Hacsinohe-Naruko-Icsinoszeki-Tokió útvonalon teszi meg, ami 1800 kilométer hosszú.

Siki-Sima Express
Siki-Sima Express
Siki-Sima Express

Booking.com
Booking.com

Legfrissebb bejegyzések

Bámulatos könyvtár Dublinban

Bámulatos könyvtár Dublinban

Dublin bámulatos könyvtára, ami közel háromszáz éves és itt található a Kellsi Kódex, ami több, mint 1200 éves könyvritkaság.

Meseszép Norvégia képekben

Meseszép Norvégia képekben

Norvégiában nem csak a gyönyörű tájakat érdemes megcsodálni, mert mint a lenti képek is bizonyítják meseszép régi épületeket is találhatunk ebben a skandináv országban.

15 hihetetlen repülőtér

15 hihetetlen repülőtér

Fotelutazók számára ez az összeállítás bemutat 15 hihetetlen repülőteret a nagyvilágban, ahol nem csak egyszer érdemes megfordulni.

Hirdetés
Booking.com
Hirdetés
fel