Booking.com
Booking.com

41 hely, amit látni kell, mielőtt meghalsz - 2. rész

nagyvilágutazásbakancslista  Admin   2017.04.27

Gyönyörű hegyek, kék vizű tavak, szépséges óceánok és mesés szigetek - bolygónkon számos lélegzetelállító helyet, félelmetes tájat találunk. Íme a 2. rész.

Nem számít, hogy mennyire fejlettek a városokban a technológia, megkapjuk mindennap kéretlenül a stresszt, tömeget és a zajt. Mikor besokall az ember, szinte mindenki a természetbe vágyik.
Gyönyörű hegyek, kék vizű tavak, szépséges óceánok és mesés szigetek - bolygónkon számos lélegzetelállító helyet, félelmetes tájat találunk, amik csak arra várnak, hogy felfedezzük őket.
Sokunknak, azonban rövid az élet és a források is korlátozottak, ezért szükséges szűkíteni a választékot. Ebben a 4 részes sorozatban 41 csodálatos helyet mutatunk meg a nagyvilágban.
A második részben:
- Kristálybarlang, Mexikó
- Moraine tó, Kanada
- Grand Canyon, USA
- Berry Head Arch, Kanada
- Monument Valley, USA
- Plitvice, Horvátország
- Preikestolen, Norvégia
- Pamukkale, Törökország
- Socotra sziget, Jemen
- Carerra tó, Argentína és Chile
látnivalót mutatjuk be.

A bakancslista első részét itt lehet megtalálni:
41 hely, amit látni kell, mielőtt meghalsz - 1. rész

11. Kristálybarlang, Mexikó


Kristálybarlang, Mexikó
Kristálybarlang, Mexikó

A Cave Kristályok (Cueva de los Cristales) egy barlangban találhatóak, mintegy 300 méteres mélységben. Itt hatalmas szelenit kristályok találhatóak, amik a legnagyobbak a természetes kristályok között. Ez köszönhető a vulkanikus tevékenységnek.

12. Moraine tó, Kanada


Moraine tó, Kanada
Moraine tó, Kanada

A Moraine tó a Banff Nemzeti Parkban található Kanadában. Az igazi szépségét június végén láthatja meg az utazó, ilyenkor a víz a kék különböző árnyalataiban tükröződik.

13. Grand Canyon, USA


Grand Canyon, USA
Grand Canyon, USA

Gondolom ezt sokaknak nem kell bemutatni. A Grand Canyon egy meredek oldalú kanyon, amit a Colorado folyó mélyített ki, Arizonában. Igen inspiráló környezet, a hatalmas méretei lenyűgözőek: 446 km hosszú, a legszélesebb pontján 29 km széles és néhány helyen 1.6 km mély. Közel 2 milliárd év alatt alakította ki a természet a jelenlegi formájában ezt a csodát.

14. Berry Head Arch, Kanada


Berry Head Arch, Kanada

Ez a természeti csoda Kanadában található és gyalogosan lehet megközelíteni, mintegy 9.3 km-es túrával. Nehéz terep várja a túrázót, de szerintem a látvány kárpótol mindenért.

15. Monument Valley, USA


Monument Valley, USA
Monument Valley, USA
Monument Valley, USA
Monument Valley, USA

A Monument Valley (navajo: TSE Bii Ndzisgaii, ami azt jelenti, völgyben a kőzetek) a Colorado fennsíkon található. Hatalmas homokkő képződmények, amik elérhetik a 300 méteres magasságot is. A Monument Valley összeforrt a Vadnyugattal az emberek agyában. A westernfilmekben nagyon sokszor feltűnik helyszínként. Ezen kívül rengeteg reklámban és prospektusban találkozhatunk az itt készült képeken. Egyébként homokos és elhagyatott helyről van szó, omladozó kövekkel. De így szép, ahogy van.
Hirdetés

16. Plitvice, Horvátország


Plitvice, Horvátország
Plitvice, Horvátország

Egy lenyűgöző helyszín a Plitvicei-tavak Nemzeti Park, ami a Lika régióban található, Horvátországban. A park körüli hegyek Plješevica, Mala Kapela és Medveđak, amelyek a Dinári-hegység részét képezik. A 16 kék-zöld Plitvicei-tavak, amelyeket egymástól természetes mészkő gátak választanak el. A tavak híresek arról, hogy különböző színűek, kék, zöld, szürke. A tavak színei mélységtől, az oldott ásványoktól, az élővilágtól, és a napfény beesési szögétől függ.

17. Preikestolen, Norvégia


Preikestolen, Norvégia
Preikestolen, Norvégia

Preikestolen vagy Prekestolen, más néven a prédikátor szószék vagy szószék szikla. A régi helyi neve Hyvlatonnå („az ács-gép penge”), egy hatalmas szikla, ami 604 méter magas Lysefjorden, a Kjerag fennsíkon, Norvégiában. A szikla teteje lapos és mintegy 25 x 25 méteres és gyönyörű kilátás nyílik a környező tájra. Norvégia egyik leghíresebb turistalátványossága.

18. Pamukkale, Törökország


Pamukkale, Törökország
Pamukkale, Törökország
Pamukkale, Törökország
Pamukkale, Törökország

Pamukkale, azaz „gyapot vár”, egy természetes képződmény Denizli tartományban délnyugat Törökországban. A városban hőforrások találhatóak és a domboldalon mészkőből épített teraszokat a természet, ami a vízből csapódott ki a hűlés folyamán. A ragyogó fehér kálcium gyönyörű szép természetes medencéket alkotott.
Ehhez hasonló az Egerszalókon található "Sódomb is". Igaz itt az építkezés miatt jelentősen csökkent a természetes környezet, de azért még most is látható a szépsége.

19. Socotra sziget, Jemen


Socotra sziget, Jemen
Socotra sziget, Jemen
Socotra sziget, Jemen
Socotra sziget, Jemen
Socotra sziget, Jemen

A Socotra sziget az egyik legelszigeteltebb terület a Földön, igen sokféle az élőlények megjelenése és a megszokottaktól is eltérő a külsejük. A sokáig tartó elkülönülése a szigeteknek és a magas hőmérséklet, valamint a kevés csapadék igen egyedi megjelenést kölcsönöz a növényvilágnak. A barangolások közben mintegy 825 féle növényt találhatunk meg itt, ebből 307 (37%) olyan, amit máshol nincs!

20. Carerra tó, Argentína és Chile


Carerra tó, Argentína és Chile

Argentína és Chile határán helyezkedik el a Carerra tó, ami Dél-Amerika legmélyebb tava és híres a pisztráng és lazac halászatról. A tó vize gyönyörű kombinációja a smaragd, türkiz, tengerkék és azúrkék színeknek. Márvány nyúlványok húzódnak a partján, mintegy 300 méter hosszúságban. A tó vize lassan és türelmesen alakította a márvány felületét és mosta ki a barlangokat. Mostanra hatalmas és szinte zavarba ejtő a szépségük. A sziklák különbözően verik vissza a hangokat, függ a márvány természetes szennyeződésétől. Túlnyomó részt fehér a márvány színe, de láthatunk kék és rózsaszínben is.

Booking.com
Booking.com

Legfrissebb bejegyzések

Bámulatos könyvtár Dublinban

Bámulatos könyvtár Dublinban

Dublin bámulatos könyvtára, ami közel háromszáz éves és itt található a Kellsi Kódex, ami több, mint 1200 éves könyvritkaság.

Meseszép Norvégia képekben

Meseszép Norvégia képekben

Norvégiában nem csak a gyönyörű tájakat érdemes megcsodálni, mert mint a lenti képek is bizonyítják meseszép régi épületeket is találhatunk ebben a skandináv országban.

15 hihetetlen repülőtér

15 hihetetlen repülőtér

Fotelutazók számára ez az összeállítás bemutat 15 hihetetlen repülőteret a nagyvilágban, ahol nem csak egyszer érdemes megfordulni.

Hirdetés
Booking.com
Hirdetés
fel