Booking.com
Booking.com

41 hely, amit látni kell, mielőtt meghalsz - 1. rész

nagyvilágutazásbakancslista  Admin   2017.04.25

Gyönyörű hegyek, kék vizű tavak, szépséges óceánok és mesés szigetek - bolygónkon számos lélegzetelállító helyet, félelmetes tájat találunk.

Nem számít, hogy mennyire fejlettek a városokban a technológia, megkapjuk mindennap kéretlenül a stresszt, tömeget és a zajt. Mikor besokall az ember, szinte mindenki a természetbe vágyik.
Gyönyörű hegyek, kék vizű tavak, szépséges óceánok és mesés szigetek - bolygónkon számos lélegzetelállító helyet, félelmetes tájat találunk, amik csak arra várnak, hogy felfedezzük őket.
Sokunknak, azonban rövid az élet és a források is korlátozottak, ezért szükséges szűkíteni a választékot. Ebben a 4 részes sorozatban 41 csodálatos helyet mutatunk meg a nagyvilágban.
Az első részben:
- Antelope Canyon, USA
- Phi Phi Islands, Thaiföld
- Santorini, Görögország
- Maldív-szigetek
- Machu Picchu, Peru
- A Kínai Nagy Fal
- Izland
- Bora Bora Island
- The Wave, Arizona, USA
- Petra, Jordánia
látnivalót mutatjuk be.

1. Antelope Canyon, USA


Antelope Canyon, USA
Antelope Canyon, USA
Antelope Canyon, USA

Az Antelope Canyon a leglátogatottabb és a legtöbbet fényképezett kanyon délnyugat amerikában, Arizonában. Homokkőből kialakult kanyont az erózió hozta létre a homokkőben. Monszun idején, a hatalmas esőzések alkalmával rengeteg víz zúdul be a medencékben és itt a homokkal kavarodva mélyíti folyamatosan.

2. Phi Phi Islands, Thaiföld


Phi Phi Islands, Thaiföld
Phi Phi Islands, Thaiföld
Phi Phi Islands, Thaiföld
Phi Phi Islands, Thaiföld

A Phi Phi-szigetek Thaiföldön található. A nagyméretű Phuket és az Andamán a tengerpart nyugati részén található. Remek strandok, lenyűgöző sziklaalakzatok és türkizkék tenger tele színes élőlényekkel - ez maga a tökéletes paradicsom.

3. Santorini, Görögország


Santorini, Görögország
Santorini, Görögország
Santorini, Görögország
Santorini, Görögország

Santorini talán a legérdekesebb és a leginkább látogatott sziget Görögországban, az Égei tenger partján. Igaz csak a neve sziget, valójában egy félszigetről van szó. Vulkanikus táj, szürke és piros strandok, vakító fehér házak, teraszok és panorámás kilátás a tengerre. Lenyűgöző naplemente csodálható meg innen.

4. Maldív-szigetek


Maldív-szigetek
Maldív-szigetek
Maldív-szigetek

A Maldív szigetek az Indiai-óceánban található, az egyenlítő környékén. Az országot 1190 korall-sziget alkotja, 90.000 négyzetkilométeres területen, ezen belül 26 természetes gyűrűszerű atoll található.
Itt mélykék tenger, türkiz zátonyok, fehér homokos strand és pálmafák találhatóak. Idilli hely, ahol a strandon ülve lehet csodálni a naplementét egy koktéllal a kézben.

5. Machu Picchu, Peru


Machu Picchu, Peru
Machu Picchu, Peru
Machu Picchu, Peru

A Machu Picchu 2430 méteres magasságban található, egy trópusi erdő közepén, Különlegesen szép környezetben. Ez volt talán a legcsodálatosabb város, amit az Inkák létrehoztak. Óriás falak, teraszok és rámpák, amiket mintha a természet alkotta volna meg.
Az inkák i.u. 1400-ban kezdték építeni, de a Spanyol hódítás idején abbahagyták. Újra 1911-ben Hiram Bingham amerikai történész fedezte fel a nagyvilág számára.
Hirdetés

6. A Kínai Nagy Fal


A Kínai Nagy Fal
A Kínai Nagy Fal

A Kínai Nagy Fal 1987-ben felkerült az UNESCO Világörökségi listájára. Több, mint 8850 km hosszan tekereg sivatagon, hegyen, fennsíkon és réteken keresztül, Kínában kelet-nyugati irányban. Több, mint 2000 éve építetté, sok helyen már romokban hever, vagy teljesen el is tűnt. Azonban még mindig az egyik legvonzóbb turista látványosság az egész világon, az építészeti nagysága és a történelmi jelentősége miatt.

7. Izland


Izlandl
Izland
Izland
Izland

A tűz és jég birodalma Izland. Itt találhatóak Európa legnagyobb gleccserei és az egyik legmelegebb vulkáni gejzírei. Minden évszaknak megvan az egyedi bája, mindig lehetőség van rá, hogy új dolgokat fedezzünk fel.

8. Bora Bora


Bora Bora
Bora Bora
Bora Bora

Mintegy 3 millió éve emelkedett ki a szigetcsoport az óceánból, mint az összes többi polinéz sziget. Vulkanikus eredetű és sajnos szépen lassan sűllyed vissza az óceánba. Bora Bora felejthetetlen türkizkék lagúnákkal rendelkezik, ahol színes tengeri faunát lehet megfigyelni csónakkal, vagy búvárkodva. Rengeteg korallzátonyt lehet találni, és mindegyiken gyönyörű fehér homokos strand található.

The Wave, Arizona, USA


The Wave
The Wave
The Wave

Ez a hullám szikla az Egyesült Államokban, Arizona és Utah állam határán található, a Kolorádó fennsíkon. Közel 200 millió éve, itt homokos sivatag volt található, ahol a homokdűnék vándoroltak. Ez kövesedett meg hosszú idő alatt és alkottak látványos jelenséget. A hullámok különböző színűek amiket Liesegang sávoknak neveznek. A színét a kicsapódo ásványi anyagoknak köszönheti, mint a vasoxid és mangánoxid. Egy igazán különleges élményben lehet része annak aki ide ellátogat, egy másik világban érezheti magát.

Petra, Jordánia


Petra
Petra
Petra

Petra a világ csodái közé tartozik, Jordánia legértékesebb kincse, a legnagyobb turisztikai attrakciója. Több mint 2000 éve kezdték a várost építeni az itt letelepedett arabok. A városon keresztül haladt egy fontos kereskedelmi útvonal, ami kapcsolatot teremtet Kína, India, Dél-Arábia, Egyiptom, Szíria, Görögország és Róma között.

Booking.com
Booking.com

Legfrissebb bejegyzések

Bámulatos könyvtár Dublinban

Bámulatos könyvtár Dublinban

Dublin bámulatos könyvtára, ami közel háromszáz éves és itt található a Kellsi Kódex, ami több, mint 1200 éves könyvritkaság.

Meseszép Norvégia képekben

Meseszép Norvégia képekben

Norvégiában nem csak a gyönyörű tájakat érdemes megcsodálni, mert mint a lenti képek is bizonyítják meseszép régi épületeket is találhatunk ebben a skandináv országban.

15 hihetetlen repülőtér

15 hihetetlen repülőtér

Fotelutazók számára ez az összeállítás bemutat 15 hihetetlen repülőteret a nagyvilágban, ahol nem csak egyszer érdemes megfordulni.

Hirdetés
Booking.com
Hirdetés
fel