Booking.com
Booking.com

Strandok a nagyvilágban - Bulgária

nagyvilágturizmusutazásBulgária  Admin   2017.04.01

A bolgár tengerpart már régóta népszerű úti cél. Viszonylagos közelsége és kedvező éghajlatának köszönhető a kedveltsége.

Fontos tudni, hogy a tengerpart Bulgáriában, a fő üdülőhelyeken homokosak és nem fizetősek. Fizetni, csak a napernyőért és az ágyakért kell. A strandok túlnyomó többsége elnyerte a legmagasabb ökológiai tisztaság díjat. A kikapcsolódáshoz és a pihenéshez kitűnő választás Bulgária fiatalok és a gyermekes családok részére egyaránt.

Albena


Az egyik legmodernebb és legkényelmesebb üdülőhely Bulgáriában. Mintegy 100 szálloda várja a vendégeket. A tengerparton hangulatos kávézók és éttermek sorakoznak. A strand hossza 5 km, a szélessége 150 méter. A víz is hozzájárul a népszerűségnek, mert nem kavicsos, köves, tiszta, algamentes. A tenger hőmérséklete átlagosan 20-24 °C.

Albena

Aranyhomok


Ez az üdülőhely az Aranypart Nemzeti Parkban található, Várnától nem messze. A tengerpartját finom homok borítja 3.5 km hosszúságban és 50-100 méter szélességben. A víz hőmérséklete 24-27 °C, tiszta és sekély part, ahol a tengerben nincsenek veszélyes élőlények.

Aranyhomok
Hirdetés

Napospart (Sunny Beach)


Burgasztól mintegy 35 km-re található a Napospart. Több, mint 500 szálloda várja a nyaralni vágyókat. A strandon itt is finom ,aranysárga homok található, 10 km hosszan és 30-40 méter szélességben. Nyáron, a tengervíz 22-27 °C melegszik fel.

Napospart (Sunny Beach)

Kranevo


Kranevo Albenától 2 km-re található, így akár át is lehet oda sétálni. Az itteni strandon is remekül pihenhetünk a puha homokban és nyugodt vízben. A Kranevoi szállodai árak messze elmaradnak az Albenában fizetendőktől. Így ez igen jó alternatíva lehet.

Kranevo

St. Konstantin és Elena


Az üdülőhelyet, ami Várnától 10 km-található, elsősorban azoknak ajánljuk, akik nyugalomra vágynak. Számos kisebb homokos strand található itt. Nem csak a tengerpart, ami ide vonzza a turistákat, hanem a Termálfürdő is, ami sokféle betegségre hatásos.

St. Konstantin és Elena


Strandok a nagyvilágban - Bulgária
Strandok a nagyvilágban - Bulgária
Booking.com
Booking.com

Legfrissebb bejegyzések

Bámulatos könyvtár Dublinban

Bámulatos könyvtár Dublinban

Dublin bámulatos könyvtára, ami közel háromszáz éves és itt található a Kellsi Kódex, ami több, mint 1200 éves könyvritkaság.

Meseszép Norvégia képekben

Meseszép Norvégia képekben

Norvégiában nem csak a gyönyörű tájakat érdemes megcsodálni, mert mint a lenti képek is bizonyítják meseszép régi épületeket is találhatunk ebben a skandináv országban.

15 hihetetlen repülőtér

15 hihetetlen repülőtér

Fotelutazók számára ez az összeállítás bemutat 15 hihetetlen repülőteret a nagyvilágban, ahol nem csak egyszer érdemes megfordulni.

Hirdetés
Booking.com
Hirdetés
fel