Booking.com
Booking.com

15 lélegzetelállítóan gyönyörű hely a nagyvilágban

nagyvilágturizmusutazás  Admin   2017.05.18

Sok olyan része van a nagyvilágnak, ami lélegzetelállítóan gyönyörű és csak kevesen tudnak róla. Ebben az összeállításban, most 15 ilyen helyet mutatunk meg.

Rengeteg csodálatos helyet lehet találni a nagyvilágban, amiről nagyon kevesen tudnak. Sok helyre igaz, nehéz eljutni, de amit ott találunk, az mindenért kárpótol. Türkizkék tenger, virágos mezők és elvarázsolt vízesések. Nem olyan mint egy tündérmese?

Az Oggi.hu-n most egy olyan összeállítás kerül megjelenésre, amiről csak kevesen tudnak, 15 lélegzetelállítóan gyönyörű hely a nagyvilágban.

Blagaj, Bosznia-Hercegovina


15 lélegzetelállítóan gyönyörű hely a nagyvilágban - Blagaj, Bosznia-Hercegovina
© depositphotos

Blagaj egy kis falu, ahol többek között kis vízesések, az azúr kék víz alatt sziklafal és kis fehér házak találhatóak. A helység központjában egy kolostor áll.

Huacachina, Peru


15 lélegzetelállítóan gyönyörű hely a nagyvilágban - Huacachina, Peru
© depositphotos

Huacachina egy oázis-város a hatalmas sivatagban, Peru fővárosától mintegy 5 órára délre. A városban nem laknak sokan, kb. 200-an, így teljes mértékben elzárva érezheti magát az ide utazó, a külvilágtól.

Lake Hillier, Ausztrália


15 lélegzetelállítóan gyönyörű hely a nagyvilágban - Lake Hillier, Ausztrália
© Steve Jurvetson

Képzeljük el, eukaliptusz erdő közepén, egy tavat, amit fehér homok vesz körbe, és a víz színe rózsaszín. Ez a tó Ausztrália dél-nyugati részén található és 1802-ben fedezték fel. Érdemes megjegyezni, hogy a tó vize egész évben ilyen színű, nem változik sohasem. Először azt feltételezték, hogy a különlegest színt algák okozzák, de ezt a vizsgálatok nem támasztották alá, ezért még most is kérdéses a jelenség oka. Ezt a helyet csak repülővel lehet megközelíteni.

Marieta Island, "Rejtett-tó", Mexikó


15 lélegzetelállítóan gyönyörű hely a nagyvilágban - Marieta Island,
© Marieta Island

A Rejtett-tó (Playa de Amor) - titkos tengerpart, kristály tiszta víz és rengeteg madár. A tavat csak a víz alól lehet megközelíteni, egy rejtett labirintuson keresztül.

Cleft Silfra, Izland


15 lélegzetelállítóan gyönyörű hely a nagyvilágban - Cleft Silfra, Izland
© Shriram Rajagopalan

A Silfra Rift Izlandon található a Thingvellir Nemzeti Parkban. Ez egy csodálatos hely, ami a búvárok kedvence. Úszás közben, könnyű elveszíteni a mélység érzetet a kristálytiszta vízben, amiben a láthatóság akár 300 méter is lehet.

Isola Bella, Olaszország


15 lélegzetelállítóan gyönyörű hely a nagyvilágban - Isola Bella, Olaszország
© Andy Hay

Kétségtelen, hogy ez a sziget az egyik legszebb a világon. Szinte az egész szigetet egy pompás palota foglalja el, ahol többszintű virágzó kert, barlangok, teraszok és szökőkutak találhatóak. A sziget maga a harmónia.

Popeye Village, Málta


15 lélegzetelállítóan gyönyörű hely a nagyvilágban - Popeye Village, Málta
© Tobias Scheck

A Popeye falú az 1980-as években épült, a filmforgatás miatt. Most mint szórakoztató központ és vidámpark működik, ahonnan lenyűgöző látvány fogadja a turistákat.

Vörös föld Donchuan, Kína


15 lélegzetelállítóan gyönyörű hely a nagyvilágban - Vörös föld Donchuan, Kína
© depositphotos

Ez a hely Kína egy dél-nyugati városánál található, Kunming ami Yunnan tartomány fővárosa. Itt az infrastruktúra igen szegényes, éppen ezért a turisztikai térképeken nem nagyon lehet megtalálni. A hullámzó táj és a barna-vörös árnyalatok egészen szürreálissá teszik a látványt.
Hirdetés

Flores-sziget, Portugália


15 lélegzetelállítóan gyönyörű hely a nagyvilágban - Flores-sziget, Portugália
© Shutterstock / RossHelen

A Flores sziget nem hiába került fel az UNESCO listára, mert itt egyedülálló növény és állatvilágot talál a turista. A neve virágot jelent, amit nem véletlenül kapott, akár merre néz az ember, mindenhol színpompás növényeket lehet látni. A szigeten meleg vizű forrásokat, lagúnákat, tavakat és vulkánokat, valamint világhírű barlangokat lehet látni.

Darvaza, Türkmenisztán


15 lélegzetelállítóan gyönyörű hely a nagyvilágban - Darvaza, Türkmenisztán
© Tormod Sandtorv

A helyiek a helyet az "ajtó a pokolba" néven emlegetik, nem véletlenül. A mintegy 70 méter átmérőjű és 20 méter mély katlan lángol. Mindez annak köszönhető, hogy szovjet geológusok 1971-ben egy gázokkal teli barlangot találtak fúrás közben, ami beomlott. Annak érdekében, hogy a mérges gázok ne szabaduljanak el, begyújtották, gondolván pár nap alatt majd leég. Tévedtek. A tűz azóta is lángol és már a turisták is kezdik felfedezni, ezt a nem mindennapi látványosságot.

Lençóis Maranhenses Nemzeti Park, Brazília


15 lélegzetelállítóan gyönyörű hely a nagyvilágban - Lençóis Maranhenses Nemzeti Park, Brazília
© depositphotos

A Lençóis Maranhenses Nemzeti Park, Brazíliában az Atlanti-óceán partjainál, észak-keleten található. Érdekessége, hogy ez a kb. 1000 négyzetkilométeres sivatag, az esős évszakban, a homokdűnék között megtelik vízzel, amiben rákok és halak is költöznek. Aki ezt szeretné megnézni az azúrkék tavakat, annak júliustól szeptemberig kell ide ellátogatnia.

Setenil de las Bodegas, Spanyolország


15 lélegzetelállítóan gyönyörű hely a nagyvilágban - Setenil de las Bodegas, Spanyolország
© depositphotos

A kisvárost Spanyolország déli részén lehet megtalálni már nyolc évszázada. A hely érdekessége és egyben a látványossága, hogy a házakat, egy sziklakiszögelésbe építették, ami megvédi a lakókat a perzselő naptól és az erős széltől.

Grotte de Saint-Marcel, Franciaország


15 lélegzetelállítóan gyönyörű hely a nagyvilágban - Grotte de Saint-Marcel, Franciaország
© Grotte de Saint-Marcel

A barlangrendszert, egy francia vadász fedezte fel, 1836-ban, ahol kristálytiszta vizet és színes köveket talál a turista.

Márvány Barlangok, Chile


15 lélegzetelállítóan gyönyörű hely a nagyvilágban - Márvány Barlangok, Chile
© depositphotos

Szintén egy barlangrendszer, csak egy másik kontinensen. A Márvány-barlang egy félszigeten található, General Carrera tartományban Chilében. Ezeket a barlangokat a víz alakította és türelmesen csiszolta ilyen széppé, több ezer év alatt.

Las Lajas Sanctuary, Kolumbia


15 lélegzetelállítóan gyönyörű hely a nagyvilágban - Las Lajas Sanctuary, Kolumbia
© Babak Fakhamzadeh

A Las Lajas Sanctuary, Kolumbia és Ecuador határán találhat. Gyönyörű neo-gótikus templom, ami 45 méterre emelkedik ki a sziklákból és alatta egy gyors folyó és vízesések találhatóak.

Booking.com
Booking.com

Legfrissebb bejegyzések

10 érdekesség a világból, ami sokak számára nem ismert

10 érdekesség a világból, ami sokak számára nem ismert

Már nagyon régóta kutatja az emberiség a bolygónkat, amin élünk, de még mindig vannak rejtett és felfedezetlen csodák. A Fotelutazo.hu most 10 olyan tényt gyűjtött össze, amit az iskolai tankönyvenyvekben közel sem biztos, hogy megtalálunk.

Bali, ahogy kevesen ismerik

Bali, ahogy kevesen ismerik

A Fotelutazóknak biztosan nem jutna eszébe, hogy ha el is jutna Balira, ne a tengerparton süttesse a hasát. A képeken egy sokak számára ismeretlen világot ismerhetünk meg.

Hirdetés
Booking.com
Hirdetés
fel