Booking.com
Booking.com

Az 5 leginnovatívabb épülő híd a világban

nagyvilág  Admin   2016.08.17

Ezekben a hidakban az a közös, hogy merész és előrelátóan tervezték meg.

A 3D nyomtatás átalakítja az épületeket, mind vízszintesen, mind függőlegesen. A mérnökök az új technikáknak köszönhetően soha nem látott formákat tudnak megálmodni. A hidak funkciója, hogy egyik helyről át lehessen jutni a másikra, de az innovációnak köszönhetően lélegzetelállító megoldásokkal találkozhatunk.
Ebben az összeállításban az öt legambiciózusabb és legötletesebb hidak vannak összegyűjtve, amiket megépítenek a közeljövőben.

1. A Lucky Knot híd


Lucky Knot híd
A Lucky Knot híd Kínában épül, Changsha városban. A híd hullámos szerkezetét az ősi kínai népművészet ihlette. 2016 végén készülnek el a munkálatokkal.


2. Thomas Weatherwick kert híd


Thomas Weatherwick kert híd
2018-ban tervezik átadni ezt a merész hidat, ami Londonban, a Temzén ível át. Rengeteg zöld növénynek köszönhetően gyakorlatilag egy parkot építenek, amin gyalogosan lehet keresztül haladni. A tervezett költsége 275 millió dollár.
Hirdetés

3. A Køge North Station gyalogos híd


A Køge North Station gyalogos híd
Dánia tengerparti Køge városában, tervezik a North Station gyalogos hidat. 2018-ra tervezik az átadást, a lenyűgöző 180 fokos kilátást biztosító hídnak.


4. A Danjiang híd


A Danjiang híd
A Danjiang híd a Tamsui folyó felett ível majd át Taipei-ben, Taiwanon. 2020-ra készül el és ez lesz a leghosszabb aszimmetrikus ferdekábeles híd a világon.


5. A Nine Elms to Pimlico híd


A Nine Elms to Pimlico híd
Ismét egy Londonban tervezett híd, ami a gyalogosoknak és a kerékpárosoknak készül. 74 nevezés érkezett 16 országból a pályázatra. A kiírást a dán Bystrup Architecture cég nyerte.


Az 5 leginnovatívabb épülő híd a világban
Az 5 leginnovatívabb épülő híd a világban
Booking.com
Booking.com

Legfrissebb bejegyzések

Bámulatos könyvtár Dublinban

Bámulatos könyvtár Dublinban

Dublin bámulatos könyvtára, ami közel háromszáz éves és itt található a Kellsi Kódex, ami több, mint 1200 éves könyvritkaság.

Meseszép Norvégia képekben

Meseszép Norvégia képekben

Norvégiában nem csak a gyönyörű tájakat érdemes megcsodálni, mert mint a lenti képek is bizonyítják meseszép régi épületeket is találhatunk ebben a skandináv országban.

15 hihetetlen repülőtér

15 hihetetlen repülőtér

Fotelutazók számára ez az összeállítás bemutat 15 hihetetlen repülőteret a nagyvilágban, ahol nem csak egyszer érdemes megfordulni.

Hirdetés
Booking.com
Hirdetés
fel