Booking.com
Booking.com

Moszkvában Hyperloop vonalat terveznek

nagyvilágZöld technológiautazásHyperloop  Admin   2016.06.23

A Hyperloop One és az orosz Summa Group együttműködési megállapodást kötött, egy moszkvai vonal építésére, amivel töredék idő alatt lehet a város egyik végéből a másikba eljutni.

2016 június 21-én partnerséget jelentett be a Hyperloop One és az orosz a Summa Group. Azt tervezik, hogy Moszkvában építenek egy Hyperloop vonalat, ami csatlakozik a már meglévő metró hálózathoz.
"Örülünk, hogy partneri kapcsolat alakult a Summa Group, az orosz kormány és a Hyperloop One között, egy vonal kiépítésére" nyilatkozta Shervin Pishevar, aki a társalapítója és az ügyvezető elnöke a Hyperloop társaságnak. "A Hyperloop drámaian javíthatja a Moszkvában élő 16 millió ember életét. Töredék idő alatt lehet eljutni nagy távolságokra a városban, ami most órákba telik. A hosszútávú terv az, hogy Oroszországgal együttműködve kialakítsunk egy modern selyemutat, ami Kínából Európába szállítja az árukat."

A Hyperloop egy gyorsan fejlődő technológia, az idén a nevadai sivatagban felépített próbapályán 185 km/h sebességet ért el az elektromos hajtással. A Hyperloop társaság célja, hogy egy vákuum csövet hozzanak létre, amiben a légellenállást kitudják küszöbölni. Ezzel a technológiával akár a 1100 km/h sebességet is el lehet érni. Ez már vetekszik a repülők sebességével.

A sajtóközleményben azt írta a Hyperloop One, hogy megvalósíthatósági tanulmányokat készítenek további helyszíneken: Hollandiában, Svájcban, Dubai, Los Angeles, az Egyesült Királyság, Finnország, és Svédország.
HirdetésMoszkvában Hyperloop vonalat terveznek
Fantáziarajz egy moszkvai Hyperloop állomásról
Booking.com
Booking.com

Legfrissebb bejegyzések

Bámulatos könyvtár Dublinban

Bámulatos könyvtár Dublinban

Dublin bámulatos könyvtára, ami közel háromszáz éves és itt található a Kellsi Kódex, ami több, mint 1200 éves könyvritkaság.

Meseszép Norvégia képekben

Meseszép Norvégia képekben

Norvégiában nem csak a gyönyörű tájakat érdemes megcsodálni, mert mint a lenti képek is bizonyítják meseszép régi épületeket is találhatunk ebben a skandináv országban.

15 hihetetlen repülőtér

15 hihetetlen repülőtér

Fotelutazók számára ez az összeállítás bemutat 15 hihetetlen repülőteret a nagyvilágban, ahol nem csak egyszer érdemes megfordulni.

Hirdetés
Booking.com
Hirdetés
fel