Booking.com
Booking.com

Freedom Ship - Város a tengeren

nagyvilághajó  Admin   2016.05.21

A Freedom Ship lenne az első mobilközösség, egy nemzetközi kozmopolita, lakó, kereskedelmi és üdülőváros, ami háromévente megkerüli a Földet.

Nem egy új koncepcióról van szó, mert már a világot 2013-ban bejárta a hír, hogy mire készülnek. Viszont a terv hatalmas és most is sokan dolgoznak rajta, hogy megvalósulhasson ez a hatalmas project, ezért gondoltam, hogy érdemes a bemutatásra az Oggi magazin oldalain is.

A Freedom Ship egy hatalmas óceán járó, aminek a tervezett hossz 4500 láb (1371 m), szélessége 750 láb (248 m) a magassága pedig 350 láb (106 m). A hajó hossza, négyszerese a Queen Mary tengerjárónak. A koncepcióban megtalálható minden, ami egy modern és fényűző városra jellemző. Hatalmas, 1.700.000 négyzetméteres bevásárlóközpont, ahol a cégek bemutatkozhatnak és értékesíthetik a termékeiket.
Ezen a különleges helyen lehetne élni, dolgozni, nyaralni, nem egy szokványos tengerjáró hajó lenne. Folyamatosan úton lenne és bejárná a világot, a part menti régiókat. A szárazföldi összeköttetést repülőgépek és kompok biztosítanák. A repülőtér a hajó felső fedélzetén kapna helyet, ezt a privát és a kereskedelmi repülők használhatnák (legfeljebb 40 utassal).
A Freedom Ship 25 emelet magas és ebben a hatalmas térben kapnak helyet a lakóhelyek, iskolák, könyvtár, kórház, kis és nagykereskedelmi üzletek, szállodák, bankok, éttermek, szórakozó helyek, kaszinó, irodák, raktárak és kisebb üzemek. Nem utolsó sorban széles skálán megtalálható a szabadidős és sportolási lehetőségek, amit egy világszínvonalú üdülőhelytől elvárhat az ember.

A Freedom Ship projekt főbb célkitűzései:


- Lehetőség egy egyedi lakóközösségnek, amely egyesíti a modern város kényelmét a legjobb üdülőparadicsomok hangulatát, vonzó, ösztönző és biztonságos környezetben.
- Egy erőteljes kereskedelmi közösség létrehozása, amik magántulajdonban vannak és világszerte alacsony költséggel tudnak értékesíteni.
- Létrehoznák a világ legnagyobb vámmentes bevásárlóközpontjait, amivel folyamatosan jelen lehet a világ piacain.
- Fejleszteni szeretnék az oktatást, új szabványokat szeretnének bevezetni az egész világon.
- A lakóknak és a személyzetnek a legjobb egészségügyi ellátás biztosítása.

A Freedom Ship tervezési jellemzői


Megjelenés


Vonzó megjelenés és kreatív építészet jellemzi a Freedom Ship kialakítását. Parkok, sétányok, vízesések és tavak lesznek találhatóak mindenfelé. Sok helyen hatalmas tengeri akváriumokat terveztek. A világ legnagyobb és a legszebb bevásárlóközpontját álmodták meg a hajóra, amiket szekciókra osztanak, ahol a világ országai mutatkozhatnak be. A tervezett 100 láb (33 m) széles főfedélzetről lehet eljutni a kikötőkhöz. Több, mint 200 hektáros nyílt terület, ahol kikapcsolódni és pihenni lehet.

Kényelem és biztonság


A hajót lapos fenekűnek tervezték ami, a méretéből adódóan rendkívüli stabilitást tud biztosítani, nagyobb hullámok esetén is. 600 részre tagolják a hajótestet, amit légmentesen le lehet zárni, aminek köszönhetően, sérülés esetén is biztonságban van a fedélzeten mindenki. 4 óráig ellenálló tűzgátaknak köszönhetően a hajó, gyakorlatilag tűzálló. Elektrosztatikus szellőzőrendszer fogja szállítani a szűrt és tisztított levegőt mindenfelé.
Az energiaellátását is környezetkímélő módon kívánják megoldani, napelemekkel, a hullámenergia kiaknázásával és a vízenergiával.

A hajó útvonala


A Freedom Ship a világ óceánjain és tengerein cirkálna és megállna minden nagyobb kikötőben és persze nem maradna ki az útvonalból a trópusi szigetek sem. A megállókban a hajón dolgozó vállalkozásoknak lehetőségük lesz az adott helyen kereskedni. Ezen felül a kikötést követően a helyiek ellátogatnak a hajóra, ahol a bevásárlásokat is jóval olcsóbban megejthetik, de az itt található szórakozási lehetőségeket is tudják élvezni. Napi 30.000 ember fogadására képes és 10.000 személy elszállásolására lesz lehetőség. Lehetőség van a kikötések alkalmával a helyi vállalkozásoknak is, hogy új piacot szerezzenek, hiszen a Freedom Ship hajón élőknek is szükségük lehet olyan dolgokra, amit esetleg a nem tudnak beszerezni, valamint a friss árukkal (hús, zöldség, gyümölcs) is ilyenkor töltik fel a raktárkészletet.
Hirdetés
A tervek szerint 40.000 embernek tudna otthont adni a Freedom Ship, napi 30.000 látogatót tud fogadni, ebből 10.000 ott is alhat. A hajó állandó személyzete mintegy 20.000 fő, akik a szolgáltatásokat és a hajó üzemeltetését végzik.

A Freedom Ship lenne az első mobilközösség, egy nemzetközi kozmopolita, lakó, kereskedelmi és üdülőváros, ami háromévente megkerüli a Földet. A hajó méretei azért ilyen hatalmasak, mert ez a minimális méret ahhoz, hogy a közösség gazdaságilag önfenntartó legyen és kívánatos vonzó hellyé váljon az emberek és a vállalkozások számára.
A projektnek nem célja, egy új állam létrehozása, ami független világnézet és jog szempontjából. Mivel a Freedom Ship tengeri hajó, ezért a nemzetközi tengeri jogok és annak az országnak a jogai lesznek érvényesek, aminek a zászlaja alatt hajóznak.
Az előkészületek gőzerővel folynak, de egyenlőre még nem lehet tudni, hogy mikor készül el. A hajó építési költsége, megközelítőleg 10 milliárd dollár.

A végére egy rövid videó, ami bemutatja a hajót:
Freedom Ship - Város a tengeren
Freedom Ship - Város a tengeren

Freedom Ship - Város a tengeren
A Freedom Ship lenne az első mobilközösség

Freedom Ship - Város a tengeren
Egy nemzetközi kozmopolita, lakó, kereskedelmi és üdülőváros, ami háromévente megkerüli a Földet

Freedom Ship - Város a tengeren
A hajó hossza, négyszerese a Queen Mary tengerjárónak.

Freedom Ship - Város a tengeren
A repülőtér a hajó felső fedélzetén kapna helyet, ezt a privát és a kereskedelmi repülők használhatnák.

Freedom Ship - Város a tengeren
Hatalmas, 1.700.000 négyzetméteres bevásárlóközpont, ahol a cégek bemutatkozhatnak és árulhatják a termékeiket.

Freedom Ship - Város a tengeren
A tervezett 100 láb (33 m) széles főfedélzetről lehet eljutni a kikötőkhöz.

Freedom Ship - Város a tengeren
Több, mint 200 hektáros nyílt terület, ahol kikapcsolódni és pihenni lehet.

Freedom Ship - Város a tengeren
Széles skálán megtalálható a szabadidős és sportolási lehetőségek, amit egy világszínvonalú üdülőhelytől elvárhat az ember.
Booking.com
Booking.com

Legfrissebb bejegyzések

Bámulatos könyvtár Dublinban

Bámulatos könyvtár Dublinban

Dublin bámulatos könyvtára, ami közel háromszáz éves és itt található a Kellsi Kódex, ami több, mint 1200 éves könyvritkaság.

Meseszép Norvégia képekben

Meseszép Norvégia képekben

Norvégiában nem csak a gyönyörű tájakat érdemes megcsodálni, mert mint a lenti képek is bizonyítják meseszép régi épületeket is találhatunk ebben a skandináv országban.

15 hihetetlen repülőtér

15 hihetetlen repülőtér

Fotelutazók számára ez az összeállítás bemutat 15 hihetetlen repülőteret a nagyvilágban, ahol nem csak egyszer érdemes megfordulni.

Hirdetés
Booking.com
Hirdetés
fel