Booking.com
Booking.com

Óceán spirál

lakás-otthonShimizu-CorporationnagyvilágZöld technológia  Admin   2014.11.27

A Shimizu Corporation állt elő, ezzel az igazán lőretekintő tervel, ami egy futurisztikus város, ami a víz alatt található.

A Shimizu Corporation állt elő, ezzel az igazán lőretekintő tervel, ami egy futurisztikus város, ami a víz alatt található. Az ambiciózus projektben, egy hatalmas gömböt képzeltek el, aminek az átmérője 500 m, amiben egyszerre 5000 ember tartózkodhat.
Hirdetés
Három részből tevődne össze ennek a kis városnak a szerkezete. A gömb, amiben a lakások, irodák, üzletek és szállodák lennének találhatóak. A második rész, egy spirál, ami egészen a tengerfenékig érne és akár 3-4 km mélybe nyúlna le. Ez köti össze a gömböt a harmadik elemmel, ami a tengerfenéken lenne található. Ennek segítségével aknáznák ki, a tengerek nyújtotta energiát. A tervet az inspirálta, hogy sok sziget a víz alá fog kerülni a felmelegedésnek köszönhetően és sok ember fogja az otthonát elveszíteni.
A Shimizu Corporation becslése szerint a terv kivitelezéséhez 5 évre lenne szükség és a becsült költsége 16 milliárd Euro. Viszont cserébe, egy környezetbarát vízalatti város épülhetne, ami több ezer embernek teremtene lakóhelyet. A levegőt mikroorganizmusokkal tisztítanák meg a szén-dioxidtól. A spirálban a hőmérséklet különbségből adódóan lehetne az elektromos energiát előállítani.
Reméljük, hogy ez a város nem csak terv marad, hanem a közeljövőben meg is épül, mert a jövő technológiáit lehetne ezáltal tesztelni élesben és nem utolsó sorban sok embernek megoldódna a lakhatási problémája.

Tervező: Shimizu Corporation
Óceán spirál


Óceán spirál


Óceán spirál


Óceán spirál


Óceán spirál


Óceán spirál


Óceán spirál

Booking.com
Booking.com

Legfrissebb bejegyzések

Egy belakott cementgyár

Egy belakott cementgyár

Ricardo Bofill 1973-ban akadt rá egy düledező állapotban lévő régi cementgyárra, amiben azonnal meglátta a lehetőséget.

Hirdetés
Booking.com
Hirdetés
fel